Emery Kitchen

The gut renovation of this kitchen was a practice in restraint; balancing the owner's clean, minimalist aesthetic with the home's existing 1930s tudor revival architecture. Cabinetry and appliances were designed for spare functionality. Durable, modern, high-quality materials were selected to stand up to the rigors of use while giving a nod to the context. The owner's desire for a low-contrast palette informed the finishes and lighting. Detailing of the shell - at the window, for example - was mindful of the original detailing throughout the house. The resulting space is clearly contemporary while unassumingly fitting into its surroundings.

after

EDITEDIMG_8890_edited

EDITEDIMG_9510_edited

EDITEDIMG_9526_edited

EDITEDIMG_9420_edited

EDITEDIMG_9532_edited

EDITEDIMG_9111_edited

EDITEDIMG_8921_edited

EDITEDIMG_8894_edited

jenkins plans_edited_edited

existing2_edited

© 2019 Junghaus

Lawrence, Kansas architect