IMG_4614

IMG_1242_edited

IMG_1246

Screen Shot 2019-11-18 at 10.52_edited

Screen Shot 2019-11-18 at 10.40_edited

Screen Shot 2019-11-18 at 10.45_edited

IMG_1257_edited

plan_edited

Nieman Law Office

An engaging new space for a vibrant immigration law firm, this project's budget-conscious design strategies completely transformed what was once a dated medical office.

Though the building has large, corner-wrapping storefront window systems, the existing layout limited daylighting with low ceilings and a maze of small examination rooms. Opening the ceiling to the decking above and creating large collaborative spaces with private offices tucked aside, daylight now reaches deep into the building.

Highlights of the design were created not by adding material but by revealing what was already there: Flooring was stripped down to concrete and polished, an accent wall in the conference room was created by revealing the building's wood-formed foundation, and vintage enameled steel cabinets were salvaged from the original medical office, carefully reconfigured, and fitted with new tops for the kitchen and as a conference room credenza.

Wood elements warm the rooms, with native live edge hackberry slabs and pine baffles that were locally handcrafted to interweave with the lighting layout.

The resulting environment provides the owner a variety of settings in which to work, meet, and collaborate.

© 2019 Junghaus

Lawrence, Kansas architect